EUVIKON 
 
 
 


 
 
 
 

Euregionaal

Virtueel

Kompetentienetwerk 
  
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 

Uitgever: Stadt Krefeld. Der Oberstadtdirektor.

Schule, Pädagogischer und Psychologischer Dienst.

Oktober 1998, nachbearbeitet: Dezember 2000EUVIKON *

Grenzeloos studeren *

Pluspunten *

Het EUVIKON onderwijsaanbod *

Begeleiding *

Praktijk *

Certificaat *

Toelatingseisen *

Wilt u meer informatie? *

EUVIKON - Projectbureau Venlo: *
 
 
 
 

EUVIKON
 
 

EUVIKON staat voor ‘Euregionaal Virtueel Kompetentienetwerk’, een samenwerkingsproject van de gemeenten Venlo en Krefeld, de Open Universiteit Nederland en de Fernuniversität

- Gesamthochschule- in Hagen. Beide afstandsuniversiteiten bundelen hun krachten en vormen zo een nieuw, gemeenschappelijk initiatief. Een Euregionaal netwerk voor wetenschappelijke vorming en bijscholing. Dat maakt het héle studieaanbod én gecombineerde programma’s van beide instellingen toegankelijk voor bedrijven en individuele studenten in de euregio rijn-maas-noord.

Nieuwe programma’s, afgestemd op uw wensen, ontwikkelt EUVIKON graag in overleg met u.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EUVIKON is een initiatief onstaan in het kader van het operationele programma INTERREG II van de euregio rijn-maas-noord, met financiële steun van:

Grenzeloos studeren
 
 

Studeren bij dit nieuwe netwerk betekent grenzeloos studeren. In meer dan één betekenis. EUVIKON slecht geografische barrières door het enorme opleidings- en bijscholingsaanbod van beide universiteiten toegankelijk te maken. Ze kan dat aanbod snel en soepel aanpassen aan de speciale wensen van bedrijven. Stemt begeleiding en practica af op het niveau van de studenten. Maar dat niet alleen. EUVIKON doorbreekt ook de grenzen van ruimte en tijd door alle mogelijkheden te benutten van moderne informatie- en communicatie-technologie. Zoals een electronische leeromgeving op Internet en interactieve cd-roms. Met zulke innovaties hebben de Open Universiteit Nederland en de Duitse Fernuniversität reeds jarenlang ervaring, en EUVIKON put uit die kennis.
 
 
 
 
 
 
 
 

Pluspunten
 
 

De pluspunten van studeren onder de ‘vlag’ van EUVIKON?

Toegang tot een enorm studieaanbod, van academisch niveau. Actuele scholing en vorming, die past bij uw opleidingswensen of de steeds wisselende kennis die nodig is.

Afgestemd op het niveau van werknemers, die overigens ook buiten normale werktijden cursussen kunnen volgen.

En: innovatief studeren. Via de EUVIKON site op Internet.

Door te navigeren op interactieve cd-roms, met levensechte cases.

Of door bijvoorbeeld te werken in een virtueel bedrijf voor echte opdrachtgevers. Met extra begeleiding, via Internet of de lokale studiecentra in Venlo en Krefeld. Studenten kunnen er terecht voor persoonlijke begeleiding en coaching, ook in de avonduren. Verder zijn daar uitgebreide Internetfaciliteiten beschikbaar.

Kortom: EUVIKON biedt de mogelijkheid om in alle vrijheid beroepsbegeleidend onderwijs te volgen, in een innovatieve leeromgeving, met gedegen begeleiding.

De website van EUVIKON is:

http://www.euregio.krefeld.schulen.net

De websites van de deelnemende universiteiten zijn:

http://www.ou.nl resp. http://www.fernuni-hagen.de
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EUVIKON *

Grenzeloos studeren *

Pluspunten *

Het EUVIKON onderwijsaanbod *

Begeleiding *

Praktijk *

Certificaat *

Toelatingseisen *

Wilt u meer informatie? *

EUVIKON - Projectbureau Venlo: *
 
 

Het EUVIKON onderwijsaanbod
 
 

Binnen het EUVIKON project zijn allereerst beschikbaar de reguliere cursussen en programma’s van de Open Universiteit Nederland en de Fernuniversitä t Hagen.

Op dit moment wordt gewerkt aan een meer specifiek gecombineerd Duits - Nederlands (bij)scholingsaanbod binnen EUVIKON. Dit kunnen cursussen en (korte) onderwijsprogramma’s zijn op het gebied van rechtswetenschappen, milieustudies, informatica, bedrijfskunde, biotechnologie, economie en marketing.

Tevens zullen gezamelijk ontwikkelde postacademische programma’s worden aangeboden; gedacht wordt onder meer aan het European Law Programme en het programma Grensoverschrijdend Milieumanagement.
 
 

De Open Universiteit Nederland en de Fernuniversität -Gesamtschule- in Hagen bieden een omvangrijk onderwijsaanbod in de volgende studierichtingen aan:
 
 
 
 
 
 
 
Open Universiteit 

 

FernUniversität 
 • Bedrijfs- en bestuurswetenschappen 
 • Economische wetenschappen
 • Erziehungs-, Sozial-,

 • Geisteswissenschaften

  • Cultuurwetenschappen
 • Wirtschaftswissenschaften
 • Natuurwetenschappen
 • Rechtswissenschaften
 • Rechtswetenschappen
 • Elektrotechnik
 • Sociale wetenschappen
 • Informatik
 • Technische wetenschappen
 • Mathematik
 •    

  Nadere informatie over dit gezamelijke onderwijsaanbod is verkrijgbaar in de studiegidsen en brochures van beide instellingen en ook via de volgende websites:

  http://www.ou.nl

  http://www.fernuni-hagen.de

  Begeleiding
   
   

  Alle cursussen zijn zelfstandig te volgen, omdat ze speciaal ontwikkeld zijn voor afstandsonderwijs. Voor studenten die graag begeleiding willen, heeft EUVIKON verschillende

  mogelijkheden. Begeleiding in de studiecentra Venlo en Krefeld, of via het Internet. Dat is toegankelijk in deze centra, vanuit huis of op de werkplek. De mogelijkheden voor persoonlijke begeleiding zijn:

  Praktijk
   
   

  Het EUVIKON cursus- en programma aanbod kent - indien functioneel - ook een praktijk component. Bijvoorbeeld door levensechte cases op interactieve cd-roms krijgt de theorie een toepassing en kunnen studenten hun vaardigheden trainen. De mogelijkheid om in een virtueel bedrijf te ‘werken’ wordt op termijn gerealiseerd.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

  Certificaat
   
   

  Studenten kunnen tentamen doen en krijgen daarna voor met succes afgesloten cursussen het reguliere certificaat van de deelnemende universiteiten en een apart EUVIKON certificaat bij afsluiting van een specifiek programma of specifieke onderdelen.
   
   

  Toelatingseisen
   
   

  Er zijn geen speciale toelatingseisen. Sommige cursussen zijn in het Engels, zodat in die gevallen een behoorlijke beheersing van deze taal noodzakelijk is.
   
   

  Wilt u meer informatie?
   
   

  Neem dan contact op met één van beide projectbureaus.

  Beide projectbureaus zijn op dinsdagen van 16.00 -18.00 uur bereikbaar voor belangstellenden en studenten. Telefonisch kan ook op een ander tijdstip een afspraak worden gemaakt.

  Ook via e-mail kunnen altijd afspraken gemaakt worden of kan informatie worden ingewonnen.

  Algemene informatie en informatie over het studie aanbod kan uiteraard ook via de volgende Internet homepages worden verkregen.

  http://www.ou.nl http://www.fernuni-hagen.de http://www.euregio.krefeld.schulen.net   
   
   
   
   
   
   
   

  EUVIKON - Projectbureau Venlo:

  Niek Pronk

  Coördinator van EUVIKON in Nederland

  Studiecentrum Venlo

  Begijnengang 4

  5911 JL Venlo

  telefoon: +31(0)77 351 61 66

  fax: +31(0)77 3513691

  e-mail: Donald.Hellegers@ou.nl

  Donald.Hellegers@ou.nl

  euvikon@euregio.krefeld.schulen.net


   
   


  EUVIKON *

  Grenzeloos studeren *

  Pluspunten *

  Het EUVIKON onderwijsaanbod *

  Begeleiding *

  Praktijk *

  Certificaat *

  Toelatingseisen *

  Wilt u meer informatie? *

  EUVIKON - Projectbureau Venlo: *